Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare anmäler skola för diskriminering

En lärare i Sandviken har anmält att han blivit diskriminerad. Mannen hävdar att han utsatts för trakasserier av både rektor och kollegor på grund av sin etniska tillhörighet. Något som rektorn bestämt förnekar.

Annons

Det är Diskrimineringsombudsmannen, DO, som nu utreder ett fall med en före detta anställd på en skola i Sandviken som hävdar att han under en lång period utsatts för trakasserier av sina arbetskamrater utan att ledningen ingripit.

Läraren fick sin tjänstgöringsgrad sänkt från heltid till 75 procent innan han slutade. Något som han själv kopplar samman med de påstådda trakasserierna.

Rektorn för skolan där mannen arbetade förnekar att det fanns någon sådan koppling. Det var arbetsbrist och ingenting annat som ledde till att han fick minskad arbetstid. Att det skulle ha förekommit någon form av diskriminering håller inte rektorn med om. Den upplevelsen kan möjligen bero på missförstånd och språkförbistringar.

– Vi har jobbat mycket med situationen runt den här personen och allt finns dokumenterat. Jag håller absolut inte med om att vi ingenting har gjort. Men nu ska vi svara Diskrimineringsombudsmannen så får vi en bedömning om det är någonting som vi borde ha gjort annorlunda.

Mer läsning

Annons