Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lernia ger inte upp gymnasieplaner i Sandviken

Lernia College ger inte upp sina planer på att starta Sandvikens tekniska gymnasium trots att företaget bara fått klartecken för ett av fyra program.

– Det lutar åt att vi överklagar beslutet. Annars gör vi ett nytt försök nästa år, säger affärsområdeschefen Peter Sandström.

Annons

Lernia är ett av de två företag som vill starta nya gymnasieskolor i Sandviken från och med hösten 2010. Men av Skolinspektionen fick Lernia bara tillstånd att starta ett energiprogram med inriktningen energi- och VVS-teknik. För de andra tre programmen som företaget sökt tillstånd för blev det avslag.

– Vi överväger nu att överklaga minst ett av avslagsbesluten. Får vi igenom det överklagandet startar vi förmodligen skola i Sandviken. Men med bara ett program blir det naturligtvis tufft att dra igång, säger Peter Sandström.

Även om Lernia College inte får rätt vid en överklagan är företaget inte beredd att ge upp sina planer på gymnasieskola i Sandviken.

– Då får vi titta igenom allt material en gång till och återkomma nästa år. Vi ser Sandviken som en intressant ort att bedriva teknisk utbildning på. Man kan ju också konstatera att Göranssonska skolan inte har några problem att få elever.

Det andra företaget som vill starta ny gymnasieskola i Sandviken nästa höst, Baggium utbildning AB, väntar fortfarande på svar på sin ansökan hos Skolinspektionen. Baggium vill starta en praktiskt inriktad gymnasieskola med tio program.

 

Mer läsning

Annons