Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leverantör hämtade obetalda varor

/
  • Här, vid det nybyggda hotellet i Trebo, strax söder om Sandvikens tätort, låg de obetalda kakelplattorna som levererats till Steeltowns lokaler i centrala Sandviken. Trebofastigheten ägs av Johnny Larssons bolag Anndal Fastighets.

När han inte fick betalt för kakelplattorna åkte han till hotellet i Trebo i Sandviken och hämtade tillbaka dem.

Annons

– Det låter udda, säger Conny Eliasson, vd i Kakel och Tegel, om förklaringen till varför plattorna låg under presenningar vid Sandvikenföretagaren Johnny Larssons hotellbygge i Trebo.

Conny Eliasson är en av flera företagare som under de senaste månaderna levererat varor till den nedlagda krogen Steeltown på Odengatan, där Högbovägen Lunch AB stått för hyreskontraktet.

Ingen av leverantörerna tycks ha fått betalt.

Hos kronofogden växer högen med betalningskrav. I dagsläget är kraven på Högbovägen Lunch uppe i totalt närmare 800 000 kronor. Dessutom vill fastighetsägaren ha kronofogdens hjälp med avhysning.

Inga anmärkningar

Kakel och Tegel fick en beställning på cirka 1 000 kvadratmeter kakel för ett par månader sedan. Beställaren kollades upp och såg ut att vara sjysst. Inga anmärkningar fanns hos kreditupplysarna.

Men räkningen betalades inte.

Sålde bolaget

För ett par veckor sedan berättade Arbetarbladet om turerna kring krogen Steeltown där bolaget Högbovägen Lunch stod för hyreskontraktet.

Strax efteer nyår sålde Johnny Larsson bolaget till en 48-årig Avestabo. Därefter beställdes en mängd varor till adressen på Odengatan utan att leverantörerna fick betalt. En man som presenterade sig som Roland Eriksson förde bolagets talan.

Enligt Conny Eliasson var det dock inte Eriksson utan Johnny Larsson som beställde kakelplattorna från Kakel och Tegel.

– Vi har rösten inspelad, säger Conny Eliasson som fick nys om att plattorna låg vid hotellet i Trebo och skickade en lastbil för att hämta dem.

– Han förnekade att han beställt plattorna och sa att han köpt varorna av en annan och kommit överens om att betala dem i höst. Det låter udda, säger han.

Conny Eliasson kan ändå tänka sig att leverera varorna på nytt – till hotellet i Trebo – om han får betalt i förskott.

Mer läsning

Annons