Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala ägare tar över de skamfilade brukshusen

/
  • får ny ägare. Om ett par månader har de tolv hyresgästerna på Storgatan 8–10 i Sandviken ny hyresvärd, tror husförsäljaren Jan Andersson.

Ytterligare ett 30-tal hyresgäster i danska K/S Sweden Real Estates fastigheter i Sandviken och Österfärnebo kan räkna med att få ny hyresvärd i sommar.

– Budgivning pågår. Men det är så lite som skiljer så vi bör få ihop det hela, säger konsulten Jan Andersson som har anlitats för att sälja husen.

Annons

Det handlar i första hand om en fastighet med tolv lägenheter och en förskola vid Storgatan i Sandviken och två radhuslängor med sammanlagt 20 lägenheter i Österfärnebo.

De tilltänkta köparna är lokala bolag som antingen äger fastigheter i dag eller sysslar med byggande.

Jan Andersson vågar lova att hyresgästerna får ”betydligt bättre service och bättre underhåll av fastigheterna vilket gör att husen i fortsättningen blir trevligare att bo i”.

Dåligt underhållna

Han medger att underhållet av flera av K/S Swedens fastigheter länge varit dåligt.

Underhållet har varit så dåligt att Hyresgästföreningens tidning Hem och Hyra nyligen pekade ut K/S Sweden som en av Sveriges värsta hyresvärdar.

Med lokala och engagerade ägare blir det bättre, tror Jan Andersson.

I början av mars såldes en fastighet med 21 lägenheter på Storgatan i Sandviken till Arnaryd Fastighets AB som ägs av Anders Arnaryd, ägare till industriserviceföretaget Lönn & Söner.

När de tre aktuella fastigheterna är sålda återstår fyra fastigheter i Österfärnebo, två i Gysinge och två i Sandviken på Jan Anderssons ”till salu-lista”.

– Jag är intresserad av att komma i kontakt med flera intressenter för hyresgästernas bästa, säger han.

Jan Andersson verkar via bolagen Lohbelia Boservice och Lohbelia Fastigheter i Märsta.

Mer läsning

Annons