Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotta lämnar it-jätte för Knowit i Sandviken

/
  • nöjd med sitt nyförvärv. Bosse Andersson, chef för konsultföretaget Knowit i Sandviken, är nöjd över att ha värvat Lotta Widorson Lassfolk, en av höjdarna hos it-jätten Microsoft.

Hon byter arbetsgivare och får Sandviken som bas efter nio år som ledande affärsutvecklare inom it-jätten Microsoft.
– Jag vill vara nyfiken igen, säger Lotta Widorson Lassfolk, 40.

Annons

Under en skogspromenad samtalade hon med Bo Andersson, ansvarig för konsultföretaget Knowits verksamhet i Sandviken, och det gjorde att hon började fundera på att byta.

Haft Europa som arbetsplats

Under de senaste två åren har hon haft Europa som arbetsområde och ansvarat för den del av Microsofts affärer som handlat om nya teknikområden.

– Jag har rest jättemycket. Det har varit ett slitigt liv, säger Lotta Widorson Lassfolk och berättar om arbetsdagar som börjat vid sextiden på morgonen, ofta inte slutat förrän vid 22-tiden och ibland också innefattat telefonmöten mitt i natten.

Lite lugnare dagar

Nu ser hon fram emot lite lugnare dagar och framför allt att få sitt kontor närmare hemmet i Valbo.

Men hon kommer inte att vila på lagrarna.

Hennes nya uppgift blir att bygga upp ett nytt affärsområde inom Knowit. Hon ska utveckla affärer som baseras på Microsofts plattformar.

I dag jobbar cirka 450 av Knowits 1 500 konsulter med Microsofts system. De ska bli betydligt fler under Lotta Widorson Lassfolks ledning, är det tänkt.

Rekryterar fler

Bo Andersson tror att de nya affärerna kräver att företaget rekryterar åtminstone tio konsulter i Gävle-Sandvikenområdet och kanske ytterligare 100 i hela landet under de närmaste två åren.

Han betonar att de som anställs ska vara ”spetsmänniskor”.

– Jag räknar med att jobba mycket med mina gamla kompisar på Microsoft och åka runt bland Knowits lokala bolag och vara med och göra affärer, säger Lotta Widorson Lassfolk.

Hon menar att it-världen står inför ett ”systemskifte”.

Utnyttja molnet

I stället för att skaffa egna dataservrar kommer allt fler företag – både större och mindre – att utnyttja det så kallade molnet.

De kan hyra in sig i till exempel Microsofts jättelika datorbank och använda den kapacitet som behövs för stunden.

– It är sjukt viktigt i dag, säger Lotta Widorson Lassfolk och tar Sandvik som ett närliggande exempel, där ett väl fungerande it-nätverk är avgörande för utvecklingen av både affärer och tillverkning.

Den här veckan drar hon igång sitt nya projekt och träffar bland andra Knowits koncernchef.

– Det blir jättespännande, säger hon.

Mer läsning

Annons