Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovade pengar till motorstadion betalas inte ut

Annons

Det utlovade kommunala bidraget på 650 000 kronor till en ny motorstadion i Årsunda fryser inne. Anledningen är att AMF Årsunda inte fått andra bidrag.

– Nu har de slagit spiken i kistan, säger projektledaren Håkan Andersson uppgivet.

Planerna på att bygga en kartingbana och handikappanpassa den nuvarande motorstadion i Årsunda har funnits i många år och turerna har varit lika många. Problemen har bestått i hur mycket pengar Sandvikens kommun ska gå in med, villkoren för bidrag och när pengarna ska betalas ut.

De från början utlovade 1 650 000 kronorna blev till slut 650 000 kronor. Och nu föreslås kommunstyrelsen vid sitt sammanträde till veckan att inte betala ut det beviljade bidraget heller.

– Det är så fruktansvärt dåligt. Kommunen försöker hela tiden hitta utvägar för att slippa vara med på projektet. Jag blir riktigt förbannad, säger Håkan Andersson när Arbetarbladet ringer upp och ger honom beskedet.

– Varför kan de inte prata med oss innan de föreslår något sånt här som gör projektet omöjligt att driva vidare? frågar han sig.

Kommunen motiverar förslaget att frysa inne bidraget med att pengarna var villkorade med att Regionförbundet Gävleborg beviljar sin del av det sökta bidraget och det har de inte gjort.

I en avsiktsförklaring till kommunen förklarar Håkan Andersson att de under sommaren och hösten åter kommer att söka pengar från EU och andra möjliga bidragsgivare.

– Inför de ansökningarna är kommunens bidrag avgörande.

Mer läsning

Annons