Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovar ett tryggare Sandviken med medborgarlöften

/

Mer närvaro i Stadsparken och vid Resecentrum. Det är två av de saker som polisen och Sandvikens kommun nu skriftligen lovar Sandvikenborna.

Annons

De medborgarlöften som polisen och kommunpolitikerna i Sandviken avlade under torsdagen är främst riktade mot kommunens ungdomar. De ska känna sig säkrare på sin hemort, och för att de ska göra det lovar bland annat polisen att de ska synas mer på platser som ungdomar tycker känns otrygga.

– Då pekar man ut främst två platser, och de är Stadsparken och Resecentrum. Det har vi hört i många, många år. Generation efter generation på något sätt, säger Rolf Sundqvist, kommunpolis för Södra Gävleborg.

Det är också områdespoliserna, som tillsattes i höstas, som ska röra sig i områdena.

Men även kommunen ska dra sitt strå till stacken. Bland annat så ska man tillsätta en medborgarpanel, som ska bestå av personer som speglar Sandvikens invånare. Där ska finnas representanter från olika åldrar, kön och nationaliteter som ska gå på trygghetsvandringar, samt lämna förslag på förbättringar till kommunstyrelsen.

– Jag tycker att det här är spännande arbete. Jag ser mycket positivt på det, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Kärnström (S).

Något ceremoniellt undertecknade Peter Kärnström och Margit Strid, tillföreträdande chef för lokalpolisområdet Södra Gävleborg, dessa löften för 2015.

Mer läsning