Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lustspel i repris i Högbo

/
  • TILLBAKA I GAMLA HERRGÅRDEN. Lustspelet Hergårdslif kommer att spelas i Högbo Bruk nästa sommar igen. Det lovade manusförfattaren och regissören Per-Ola Björklund på en presskonferens i går. Den nya uppsättningen kommer i stort sett vara den samma som den som spelades sommaren 2007, med enda skillnaden att den nya produktionsassistenten Linda Lundberg ska jobba på att hitta en mer lokal ensemble.

Trots att finansieringen inte är löst fortsätter planeringen inför en nypremiären av Herrgårdslif nästa sommar.
Spelplats och manus blir det samma som sist, men Hoforstjejen Linda Lundberg som är ny produktionsassistent jobbar på att få fler lokala namn på rollistan.

Annons

En ny omgång av lustspelet Herrgårdslif planeras i Gamla Herrgården i Högbo Bruk, men alltså först nästa sommar.

Problem med finansieringen satte stopp för en nypremiär redan i år, bland annat har Herrgårdslif fått nobben av Sandvikens kommun två år i rad.

– Motiveringen är att det inte finns pengar, men jag tycker att kommunen ska skjuta till mer till kulturen och det här är verkligen en kulturell insats med många proffs, säger en besviken Per-Ola Björklund som är regissör och manusförfattare.

Inte heller Gästrikefonden har bidragit med några pengar till nästa års lustspel, men Göranssonska fonderna och överstående medel från Sparbanksstiftelserna ger sammanlagt 200 000 kronor.

Hela produktionen beräknas dock kosta över 1 miljon kronor.

– Det blir verkligen att vända på ören och satsa på marknadsföringen för att försöka dra in mycket på biljetter, säger Per-Ola Björklund.

Enligt honom blev första upplagan av Herrrgårdslif en publiksuccé med busslaster från hela Mellansverige.

– Men den här gången ska vi också försöka väcka Sandvikenpubliken, sist var bara 2 700 personer från Sandviken av 7 000 besökare, säger Per-Ola Björklund.

Nya produktionsassistenten, Linda Lundberg, som har jobbat med många lokala uppsättningar i hemorten Hofors hoppas även få ihop en ensemble med fler lokala skådespelare än tidigare.

15 föreställningar planeras med start i början på juni och med sista spelningen innan midsommar. Förra gången lustspelet sattes upp i Högbo var 2007 och det blir samma version nu, med manus som är bearbetat att passa Gästrikland.

Mer läsning

Annons