Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad hockeycup i Sandviken

/

Åtta U13-lag från Hudiksvall i norr till Farsta i söder gjorde upp i DLT-cup i helgen i Sandviken.
IK Sätra placerade sig bäst av de lokala lagen, med en vinst i lilla finalen.

Annons

För tredje året i rad arrangerade Sandvikens IK DLT-cupen. Bland de åtta deltagande lagen var tre från Gästrikland. Gävle GIK, IK Sätra och så ställde förstås arrangerande SIK upp med ett lag.

De lokala lagen hade inget med topplaceringarna i cupen att göra. Men det drog inte ner spänningen på matcherna för det.

I cupens lilla bronsmatch gjorde SIK upp med GGIK. Lag som brukar vara ganska jämna mot varandra, men den här gången drog GGIK ifrån rejält. Det blev en 5–0-seger för Gävlelaget.

– Det har varit en rolig cup. Vi har väl varit lite svajiga, men ändå hyfsade, säger GGIK:s Elias Zimmerman, som svarade för ett mål och en assist i matchen.

IK Sätra tog sig till lilla finalen och vann där med 3–1 mot Skogsbo SK från Avesta.

– Resultatet är ändå underordnat i den här åldern. Det allra viktigaste är att alla är med, har kul och utvecklas, säger cupansvarige Anders Bergsten.

I stora finalen gjorde Hudik upp med Sollentuna 2, där Stockholmslaget vann med 3–2 efter straffar.

Att arrangera en cup är ingen smal sak. Sandvikens IK har planerat sen i våras, med boende åt de tillresta klubbarna, mat och sponsorer. Men å andra sidan kan ett väl genomfört evenemang ge effekter. Med fikaförsäljning, lotteri och fler kringaktiviteter hoppas man gå några tusen kronor plus på cupen.

Mer läsning

Annons