Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lytkina fick hyreshus tvångssålt

Ett hyreshus ägt av skandalomsusade fastighetsbolaget Lytkina såldes i går på en exekutiv auktion för 1,2 miljoner kronor. Priset är 1 miljon lägre än det värderade marknadsvärdet. En företrädare för Lytkinas moderbolag Tolftlon försökte stoppa försäljningen.

Annons

Lytkina med två hyreshus i Storvik och ett i Krylbo har en skuld på 1,7 miljoner kronor till Swedbank som gått till Kronofogdemyndigheten för indrivning. Kronofogden försökte sälja huset i Krylbo redan i våras. Men då bedömdes de inlämnade buden vara för dåliga.

I går blev det dock affär sedan en företagare från Stockholmstrakten bjudit 1,2 miljoner kronor. Ett bud som de berörda bankerna godkände.

En advokat som fanns med vid auktionen som företrädare för Lytkinas moderbolag Tolftlon AB med påstådd panträtt i huset ansåg att priset var för lågt. Men det såg inte Kronofogdemyndigheten som ett hinder för att genomföra affären.

Styrelseordförande i både Lytkina och Tolftlon är en utlandsbosatt kvinna som i Sverige är dömd till åtta månaders fängelse för ekonomiska brott. Hon fanns själv inte på plats vid den exekutiva auktionen i går.

Lytkinas båda hyreshus i Storvik är nu på väg att säljas till två andra bolag inom den lilla koncern som drivs av Lytkinas ordförande och hennes exmake. Koncernen består totalt av 13 företag med begränsad verksamhet och liten omsättning.

Nio av företagen har adress i Storvik. I elva av styrelserna sitter en småföretagare från Storvik som antingen ledamot eller suppleant.

Mer läsning

Annons