Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målarstrejken trappas upp – arbetsplats i Sandviken tas ut

Klockan 05.00 på fredagen tas ytterligare 600 målare ut i strejk - bland dem från Ludvikaföretaget Bröderna Thunströms Måleri AB som har verksamhet i Sandviken.

Annons

Medan strejkhotet för Unionen- och Sveriges Ingenjörer-anslutna fackmedlemmar inte ser ut att bli verkställt så pågår konflikter på andra arbetsmarknadsområden.

Bland annat mellan Måleriföretagen och Svenska Målarförbundet. Redan 8 april gick ett antal medlemmar ut i strejk.

På torsdagen havererade på nytt medlingsförsöken vilket innebär att konflikten trappas upp.

Ytterlige 600 målare lägger ner sina penslar från klockan 05.00. Bland dem målarna på Ludvikaföretaget Bröderna Thunströms Måleri AB som har verksamhet i Ludvika, Falun, Borlänge, Leksand, Säter, Smedjebacken och Sandviken.

I ett pressmeddelande skriver arbetsgivaren, Måleriföretagen, på torsdagskvällen:

Måleriföretagen har nu vänt sig till Medlingsinstitutet för att få till en överenskommelse så snart som möjligt. Imorgon går ytterligare 600 målare ut i strejk och 19 hela företag förhindras helt från att bedriva verksamhet.

– Detta är oerhört beklagligt. Målareförbundets ovilja att hitta en överenskommelse kommer att drabba både företag och deras medarbetare hårt. Det är högst olyckligt och något vi måste försöka förhindra. Vårt hopp står nu till medlarna att vi ska hitta en lösning så snart som möjligt, säger Björn Hellman, vd på Måleriföretagen.  

Mer läsning

Annons