Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många fina prestationer på Skolkampen

/
  • I gassande solsken gjorde sig flickorna från årskurs fem redo för starten i 60-metersloppet.
  • Lisa Lingvall från Österfärnebo och Elin Nord från Vallhov fick individuella priser för sina prestationer. Lisa Lingvall både kastade och hoppade längst av alla flickor medan Elin Nord sprang det snabbaste loppet av alla.

Det blev en lyckad premiär för Skolkampen på BJ-Arena. Arrangemanget lockade över 300 barn att delta och minst lika många hejade på från läktaren.
– Det blev en jättebra dag, säger Glenn Johansson från arrangörsklubben Högbo GIF.

Annons

Tidigare har det funnits en liten kamp mellan tre Sandvikenskolor men Högbo GIF tänkte större och bjöd in alla mellanstadieskolor. Målet är att starta en ny tradition med återkommande kamper varje år.

– Det är det största arrangemanget hittills som vi har haft på arenan, säger Glenn Johansson.

De elva deltagande skolorna fick anmäla två deltagare i varje gren och årskurs. Under april och maj hade skolorna uttagningstävlingar och de fick även ta med sig den poängen till finaldagen i fredags.

Bland alla hårt kämpande och duktiga barn var det några som stack ut lite extra. Femteklassaren Elin Nord från Vallhov var snabbast av alla med sitt 60-meterslopp på 8,59 sekunder. Lisa Lingvall från Österfärnebo vann både i bollkastning och längdhopp. En annan dubbelsegrare var Niklas Rydstrand som var bäst i längdhopp och 60 meter.

I fyrornas längdhopp blev det hård kamp om segern. Jonatan Eriksson från Årsunda och Axel Jonsson från Österfärnebo hoppade precis lika långt (3,79 meter) men den förstnämnde vann på ett bättre andrahopp.

På stafettsidan dominerade Vallhovsskolan med seger i fyra av de sex klasserna. Skolan vann även lagtävlingen i alla årskurser.

Priset som bästa hejaklack tog Västanbyns skola i hård konkurrens med flera andra skolor.

Mer läsning

Annons