Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många Sandvikenbor har redan EU-röstat

/
  • Erik Islén var en av många som passade på att EU-rösta så fort förtidslokalerna öppnade på onsdagsförmiddagen. I Stadshuset i Sandviken, där Ulla och Carl-Axel Pettersson tog emot rösterna, var det en jämn tillströmning av väljare under de första timmarna.
Foto: David Holmqvist
  • Ulla och Carl-Axel Pettersson hade fullt upp med att ta emot valsedlar och klistra igen kuvert.

Nu är EU-valet i full gång. Redan två timmar efter det att förtidsröstningen inletts på onsdagsförmiddagen hade ett 50-tal personer lämnat sina röster i den provisoriska vallokalen i Stadshuset i Sandviken.

Annons

Erik Islén, som jobbar i Sandviken men bor i Falun, var en av dem som tog chansen att rösta redan under de första timmarna som det var tillåtet att lämna sina valsedlar.

– Jag är mitt uppe i en flytt så jag tyckte det var lika bra att få röstandet undanstökat på en gång.

Erik Islén hade klart för sig hur han skulle rösta.

– Ja, man väl säga att jag röstar efter ideologi. Annars har man ju inte fått så mycket information att gå på inför det här valet.

Valnämndens ordförande Carl-Axel Pettersson satt själv i Stadshuset och tog emot röster tillsammans med hustrun Ulla. Båda var glatt överraskande över att intresset var så stort.

– Det verkar som att många bestämt sig för att förtidsrösta den här gången. Det kan ju ha med årstiden att göra. Valdagen infaller på en helg där många är bortresta eller fullt upptagna med att förbereda skolavslutningar, funderade de.

I Sandviken är det möjligt att förtidsrösta i Stadshuset samt på biblioteken i Björksätra, Österfärnebo, Storvik och Järbo. Information om öppettiderna finns på kommunens hemsida.

 

 

Mer läsning

Annons