Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många Sandvikenbor utan varmvatten och värme

Många Sandvikenbor har nu varit utan värme och varmvatten i över ett dygn. Anledningen är att ett underhållsarbete dragit ut på tiden.

Annons

Arbetet med att byta ut och fräscha upp fjärrvärmeledningar, med driftsstopp som följd, är försenat. Vid midnatt skulle värme och varmvatten för boende på Gamla Bruket och Hyttgatan varit tillbaka, men på onsdagsmorgonen var prognosen lunchtid.

– Det beror på att alla svetsningar som har gjorts enligt lag måste röntgas för att se till att de är riktigt gjorda. Det är också viktigt för att säkerställa att det inte uppstår läckor i ledningsnätet vid senare tillfälle, säger Johanna Blavier, informatör på Sandviken Energi som utför arbetet.

Det är inte det enda arbetet på fjärrvärmenätet just nu. För någon eller några veckor sedan var det Gamla Bruket som var utan värme och varmvatten i över ett dygn. Och på flera andra gator har liknande underhåll utförs i närtid och fler kommer den närmaste tiden.

– Det kan tyckas att vi är överallt och gräver. Det är dels för att vi är med i den stora centrumupprustningen och byter ut ledningsnätet där, men dels utför vi också vanligt underhållsarbete. Fjärrvärmenätet i Sandviken är ålderstiget så vi behöver göra en del för att undvika driftsstopp, säger Johanna Blavier.

Att allt görs just nu beror på att man vill hinna klar innan vintern.

Mer läsning

Annons