Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ställer upp för att rädda Drömfabriken

/

Politiker, musiker och Sandvikenbor – det är många som sluter upp för att ge sitt stöd till Drömfabriken i en stödgrupp på Facebook. Nu verkar det också bli en stödkonsert för den hotade verksamheten.

Annons

"Skandal om drömfabriken läggs ner, upp till kamp!" Det är många som har engagerat sig för Drömfabriken i den nystartade gruppen "Rädda Drömfabriken i Sandviken". Sedan Anders Kråkan Ågren startade gruppen för en vecka sedan har den fått över 500 medlemmar. Och i diskussionsforumet är det många som oroar sig för vad som ska ske.

– Jag känner en mängd människor som tycker att den ska vara kvar. Alla som har varit där och spelat tycker att det är en underbar scen, enormt bra stämning, och Jappz-grabbarna är fantastiska att jobba med.

I forumet skriver många som tycker att det är en dum idé att lägga ner Drömfabriken. "Det vore total katastrof", skriver en av medlemmarna. Och Ågren håller med.

– Jag förstår ju att man måste spara. Och visst finns det saker det vore värre att lägga ner. Men jag tycker att man kunde tänka annorlunda. Varför inte utveckla Drömfabriken i stället, till ett vandrarhem eller sommarkafé i Stadsparken.

Flera kommunfullmäktigeledamöter är också medlemmar i gruppen. Vänsterpartiets Karin Nilsson och socialdemokraternas Robert Sten, Ingrid Hedin-Amrén och Torbjörn Rönnkvist har alla gått med. Rönnkvist är dessutom ordförande i äldreomsorgsnämnden.

– Vi ifrån nämnden har bidragit med 50 000 kronor och det är för kulturaktiviteter inom äldreomsorgen. Jag tycker att vi får ut mycket med den insats vi gör och att det är en bra verksamhet. Men vi ger ju bara 50 000 och det är inte något de kan leva runt på.

– Jag har sagt att vi inte har några avsikter att sluta köpa den här tjänsten. Men vi kan inte betala för att hålla Drömfabriken öppen.

Ganska snabbt kom också erbjudandena från både lokala och andra musiker om att ställa upp gratis på en stödkonsert för Drömfabriken. Nu tittar Ågren på möjligheterna till att ordna en.

– Jag ska grunna på det i helgen. Vi får väl höra om det finns något datum. Det kanske händer något.

Mer läsning

Annons