Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många valde biblioteket i Sandviken

/
  • Populärt. Antalet besök på Sandvikens bibliotek ökade med 1 000 stycken under juli i år jämfört med  samma månad ifjol.

Antalet besök på Sandvikens bibliotek har ökat med 1 000 stycken under juli jämfört med samma månad förra året. Utlåningen har också ökat.

Annons

– Det känns jätteroligt, säger Åsa Wirén Jonsson, bibliotekschef på Sandvikens bibliotek.

Under juli hade Sandvikens bibliotek 17 687 besök jämfört med 16 637 besök under samma månad ifjol. Antalet utlåningar under juli var 14 004 och under samma månad förra året var det 13 430 utlåningar. År 2010 utsågs Sandvikens bibliotek till Årets bibliotek i Sverige.

Vuxna har lånat mest

– Under sommaren kommer det både många turister och nya besökare som kanske inte annars går till biblioteket under resten av året, säger Åsa Wirén Jonsson.

Besökarna lånar böcker och andra medier och använder biblioteket för att söka information, läsa tidningar eller använda bibliotekets datorer. I sommar är det de vuxna besökarna som har lånat mest, de lånar skön- och facklitteratur, men även musik och film. Under resten av året är det mest barn- och ungdomsböcker som lånas ut och kurslitteratur till studenter.

Vill satsa på arrangemang

Under nästa sommar funderar Sandvikens bibliotek på att satsa på arrangemang.

– Vi kommer att titta på om det går att arrangera olika aktiviteter under sommaren för att locka ännu fler besökare, säger Åsa Wirén Jonsson.

Mer läsning

Annons