Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill ta hand om vanvårdade hundarna

/
  • Stort intresse. Polisen Hans-Olof Sundström har fått många samtal från människor som vill ta hand om de vanskötta hundarna. Han har nu fler namn än hundar.

De vanvårdare hundarna ser ut att få komma till nya hem efter att många privatpersoner ringt.

Samtidigt besökte djurskyddsinspektörerna åter familjen. Den här gången för att titta till de övriga djuren. De har skötts mycket bättre.

Annons

Under gårdagen gick telefonen varm hos polisen Hans-Olof Sundström, som har ansvaret för de omhändertagna hundarna. Många erbjuder sig att ta hand om dem.

– Jag har 19 personer på listan och det är fler än jag behöver. Det kanske till och med blir så att vi får lotta, säger han och betonar hur skönt det känns att de att det verkar lösa sig för djuren.

På pensionat Vill Solhagen i Gävle får i dag 17 hundar vård och omsorg. Sannolikt kommer 3–4 av dem att avlivas förutom de 14 som man redan tvingats ta död på.

– De har för mycket anmärkningar på sig med bråck och dåliga tänder och är i stort behov av medicinering. Det kan bli svårt att överlåta en hund som kräver för mycket arbete och kommer att kosta mycket pengar, menar Sundström.

Länsstyrelsens beslut om vilka hundar som ska överlåtas eller säljas kommer först i mitten av nästa vecka.

Samtidigt fortsatte djurskyddsinspektörernas arbete under gårdagen.

De gjorde en till inspektion eftersom det fanns fler djur hemma hos familjen som höns, kaniner och sköldpaddor.

– Vi hittade vissa brister men inget så allvarligt att det var tal om ett omhändertagande. De har nu fått en viss tid på sig att rätta till det, berättar inspektören Eleonor Carlquist.

Mer läsning

Annons