Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville ta farväl av Mamma Sandviken

/

Inga Hagströms begravning blev en återspegling av den person hon var; varm och öppen för alla.
Den fullsatta kyrkan rymde såväl Saikare som musiker, politiker och vanliga Sandvikenbor som kommit för att ta farväl av Mamma Sandviken.

Annons

Förra kommunalrådet Inga Hagströms bortgång för någon vecka sedan berörde på något sätt alla. Hon var en omtyckt person och uppskattad i alla läger.
Familjen tog ett sista farväl vid begravningen i Sandvikens kyrka i går. Det fick också 350 andra som kände henne möjlighet att göra.Prästen Gunnar Westberg är en mångårig vän till familjen Hagström och det var ett självklart val att han skulle begrava sin vän Inga, som han kort och gott kallade henne gudstjänsten igenom, liksom han begravde maken Roland i samma kyrka för tre år sedan. Gunnar Westberg talade om Inga som vänligheten personifierad. Han såg henne skymta förbi på Hyttgatan, Jerntorget eller Ängsbacken med fulltecknad almanacka men ändå alltid en stund över för att stanna och prata.


Det är det minnet många har av Inga Hagström. Hur hon brydde sig och fick människor att känna sig sedda. De minns hennes engagemang i allt som gällde Sandviken och hon fick en plats i Sandvikenbornas hjärtan. Inte minst märktes det i kyrkan i går där det fanns representanter för såväl näringslivet som kulturen, idrotten och politiken.
Bortskämd med kärlek


Under begravningsgudstjänsten höll sonen Lars ett rörande tal och berättade om sin mamma och om en tid som inte längre finns genom att med ord plocka fram och beskriva bilder ur det privata fotoalbumet. Och han konstaterade att han och resten av familjen de varit bortskämda med kärlek och omtanke. Familjen medverkade också genom att hans hustru Katarina Löf-Hagström och barnen Emma och Gustav sjöng Ted Gärdestads För kärlekens skull i solosång.


Delar av Sandvikens orkesterförening spelade flera stycken under gudstjänsten.
Det blev ett stilla avskedstagande framme vid kistan och talen hölls senare på minnesstunden i Folkets hus.

Mer läsning

Annons