Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Maran” sätts upp på annan Sandvikenscen

Bernt-Olov Anderssons pjäs ”Maran” skulle sättas upp på Valhalla nästa höst, men efter kraftigt motstånd från PRO ser ensemblen nu sig om efter en ny scen.

Annons

I oktober eller november 2009 sätts pjäsen ”Maran” upp i Sandviken. Handlingen som speglar en glömd del av Sandvikens historia skulle spelas på Valhallas scen. Men efter det rejäla bråk som Arbetarbladet tidigare berättat om – mellan PRO och Marans Börje Wallén – ser sig teatersällskapet nu om efter andra lokaler.

– Vi vill helst vara i Valhalla, men det är också viktigt för skådespelare och regissörer att vara välkomna, säger producenten, Kurt Hedin.

Möjligheten att välja någon annan Sandvikenscen ska nu undersökas. NTO, Folkets hus och Drottningen är möjliga spelplatser som ensemblen ska besöka i början på januari.

– Vi måste ha något i bakfickan, säger Kurt Hedin.Bråket om Valhalla har rört uppförandet av en läktare för publiken att sitta på. PRO som ansvarar för Valhallas lokaler var rädda att den mobila läktaren skulle förstöra golvet.

Mer läsning

Annons