Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor att titta på när esteteleverna ställer ut

/
  • Annorlunda Barbie. Frida Lindgren och Sara Dunker ligger bakom verket ”Kerstin”, en Barbiedocka sombland annat fått näbb.
  • Precis vid ingången hänger en korsett och en mask gjord av papper, tejp och tyg.
  • Pandaöga. Sara Dunker har gjort pärlplattetavlan i form av ett öga. Tittar man extra noga ser man pandan inuti.
  • Glad hund. Linnéa Thorell har fotograferat husdjur, bland annat den här leende hunden.
  • Eva Ericsson deltar med flera verk i estetelevernas slututställning, bland annat det här skira trädet i ståltråd och glas. Även om hon lekt en del med former så tycker hon mest om att måla.

Svartvitt och färg. Pärlplattor, blyertsskisser och film. Glasträd och tejpkorsetter.
Det var bredd på alstren när avgångseleverna på estetprogrammets inriktning mot bild och form i går hade vernissage för sin slututställning.

Annons

Konsthallen var välfylld och för besökarna fanns det en hel del att titta på. 194 olika konstverk ingår i utställningen utan att det för den skull känns trångt i lokalerna.

Eva Ericsson från Sandviken har med saker som hon gjort under alla tre åren på utbildningen.

– Främst gillar jag att måla men vi har haft formlektioner och då har vi fått leka lite, berättar hon när hon ombeds att visa sitt träd i luffarslöjd och glas.

I en annan del av konsthallen står en korsett som hon gjort av papper och tejp.

– Jag brukar sy kläder också och så tänkte jag jobba med ett annat material. Jag har sett på internet hur de gjort balklänningar i tejp och blev intresserad, förklarar hon.

Eva Ericsson tycker att det är bra med en utställning så att eleverna får chans att visa upp vad de har gjort. Erfarenheten är också nyttig ifall de skulle hålla egna utställningar framöver. Själv jobbar hon gärna vidare med skapande och har sökt en bildlärarutbildning till hösten.

Estetelevernas utställning pågår fram till 4 juni.

Mer läsning

Annons