Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljer till både Gästrikland och Norduppland i Yrkes-SM

/
  • William Hedman slutade tvåa i SM i plåtslageri för unga.
  • David Rudberg kammade hem andraplatsen.

Sandvikenbördige William Hedman slutade tvåa i SM för unga plåtslagare och Tierpsbon David Rudberg kom trea.
Men det tar inte slut där – Gävlebon Linnea Sundin slutade också på pallen, trea i lastbilsteknik.

Annons

William Hedman pluggar plåtslageri på Lugnetgymnasiet i Falun men är från Sandviken ursprungligen. För honom går plåtslageriet i blodet.

– Både pappa och farfar är plåtslagare så det föll sig naturligt, och jag gillar det också. De har lärt mig en hel del, säger William Hedman när Arbetarbladet når honom på tåget hem från Malmö där Yrkes-SM gick.

Det blev en fin andraplats. Hur nära var guldet?

– Jag vet faktiskt inte riktigt poängmässigt, men jag vet var jag själv gjorde fel. Men det känns jävligt bra faktiskt, jag är en nöjd tvåa. Själva grejen med yrkes-SM var mycket roligare än jag hade trott också.

Bara Erik Teuchler från Stockholms byggtekniska gymnasium i Kista var vassare än William. Trea slutade en annan plåtslagarförmåga från närområdet – David Rudberg från Tierp och Högbergsskolan.

En tredje framgång var Linnea Sundins tredjeplats i lastbilsteknik men hon själv är lite besviken:

– Yrkes-SM är ett helt annat format än uttagningstävlingarna och mycket mer folk. Det har inte gått så bra och jag är inte så nöjd, särskilt motoruppgiften var svår. Men det har varit en otroligt rolig upplevelse ändå, säger Linnea Sundin i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons