Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellokändisar på SAIK:s stora fest

/
  • JTR firar med bubbel på efterfesten efter fjärde deltävling av Melodifestivalen 2015 i Örebro. Pojkbandet gick direkt till final. Nu kommer de till Sandviken med förhoppningen att få fira ortens nyblivna guldhjältar.

Det planeras för en stor guldfest för Sandvikens bandyhjältar på måndag. Den här gången är inte platsen Jerntorget utan Göransson Arena. Men om det om det blir silver ställs delar av arrangemanget in.

Annons

Minst tolv fulla bussar med fans kommer att åka från Sandviken till Tele 2 Arena i Stockholm för att heja fram SAIK:s herrar på lördag. Och redan nu finns stora planer för den eventuella guldfesten som i år är tänkt att ta plats i Göransson Arena, eller "hemmaborgen" som SAIK själva kallar det.

Inga mindre än melodifestivalaktuella pojkbandet JTR kommer att uppträda innan de eventuella guldhjältarna kommer upp för att hyllas på scen.

– Konserten blir av även om det skulle vara så att herrarna inte vinner. Då kallar vi det ungdomsfest i stället, säger Magnus Andersson, marknadsansvarig på SAIK bandy.

JTR som består av bröderna Tom och Robin Lundbäck och John Andreasson tog sig direkt till Melodifestivalfinalen tillsammans med Måns Zelmerlöv i den fjärde deltävlingen i Örebro.

Det är med hjälp av sponsorpengar från både Sandvikens kommun och kommunägda Sandviken Energi som bandyklubben nu har möjlighet att bjuda in stjärnartisterna.

– Vi vill göra det här för Sandvikens ungdomar, säger Magnusson Andersson.

Oavsett hur det går för herrarna i helgen finns det redan ett guld att fira, U18-laget står redan som svenska ungdomsmästare. Men det blir ändå en fest i mindre skala om herrarna kommer hem med silver.

– Vi kommer inte att pryda arenan med lika mycket ballonger och vi kommer inte ha Micke Hyväreinen som inhyrd konferencier. Det blir helt enkelt inte lika stort arrangemang då. Men konserten kommer att riggas på samma vis hur det än går, säger Magnus Andersson.

Mer läsning

Annons