Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest vanliga Sandvikenbor på invigningsfesten

/

4 700 till allmänheten och 400 till särskilt inbjudna – så många biljetter har släppts till lördagens invigning av Göransson Arena.

Annons

Trots det snackas det på stan om att framför allt middagsbiljetterna mest gått till ”höjdare” och att vanliga Sandvikenbor inte kunde komma över dem.
– Men det stämmer inte, säger Maya Olsson, vd för Göransson arena.

I början av mars släpptes biljetterna till invigningen av Göransson arena, först de 3 000 middagsbiljetterna och några dagar senare de 2 100 vanliga läktarplatserna. Middagsbiljetterna kunde bara köpas via arenans hemsida, sittplatsbiljetterna både via hemsidan och på Folkets hus.

– Vi hade annonserat om biljettsläppen både i lokalmedia och på webben, säger Maya Olsson.

Som mest kunde en person köpa tio stycken biljetter.

Ändå snackas det just nu rejält bland Sandvikenborna vilka framför allt middagsbiljetterna gått till, vilka som bjudits in speciellt och fått biljetter gratis och så vidare. Det ryktas till exempel att Sandvik har väldigt många biljetter.

– Vanligt folk och företag har haft samma chans att köpa biljetter. Det har varit lika för alla, säger Maya Olsson.

Åtminstone gäller det för 4 700 av biljetterna.

Resterande 400 biljetter är ”bjudbiljetter” som Sandvikens kommun, Göranssonska stiftelserna och Göransson Arena genom Maya Olsson själv, har fått att fördela.

– Jag kan tänka mig att Sandviken gett bort en del av sina biljetter till kommunalråden och kommuncheferna i de tio kommuner som bjudits in till invigningen, säger hon.

Göransson Arena har bjudit in ordföranden och andra representanter för de olika idrottsföreningarna som finns kring Jernvallen.

Även många som arbetat med att bygga arenan har fått biljetter.

– Och 400 bjudbiljetter av 5 100 biljetter totalt skulle jag faktiskt också tro är mindre än vad som är brukligt i sådana här sammanhang.

Alla bjudbiljetter har heller inte varit middagsbiljetter.

Middagsbiljetterna såldes till allmänheten för 500 kronor/styck, läktarplatserna för 100 kronor. Båda sorterna subventionerades genom bidrag på över 1 miljon kronor från Göranssonska stiftelserna, Sandvik, Sandvikens kommun och arenabolaget Jernvallen drift.

När till exempel Läkerol Arena invigdes var biljetterna betydligt dyrare.

– Det låga inträdet har säkert spelat stor roll för att det blivit sånt tryck. Nu får vi också den folkfest vi vill ha, säger Maya Olsson.

Mer läsning

Annons