Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonarv kan rädda Saik

Guldfirande Saik är nu på väg att få oväntad hjälp med att lösa sin ekonomiska kris.

En nyligen avliden medlem hade testamenterat hela sin förmögenhet, värd miljonbelopp, till Saik-alliansen.

– Men ingenting är klart förrän Arvsfonden och Skatteverket gett sitt godkännande, säger en medlem i alliansstyrelsen.

Annons

Den avlidne Saikaren beskrivs som en något tillbakadragen person med ett stort svartvitt hjärta. Mannen dog utan att ha några nära anhöriga kvar i livet.

Kvarlåtenskaperna i form av bland annat fasta tillgångar och aktier hade han valt att donera till den så kallade Saik-fonden som stödjer Saik bandy, Saik fotboll och Saik bowling, tre fristående föreningar med separat ekonomi.

Kan bli avgörande

För skuldsatta Saik bandy, som i kraft av sin storlek får den största utdelningen ur fonden, kan gåvan bli helt avgörande för möjligheterna att genomföra den påbörjade ekonomiska rekonstruktionen och fortsätta satsa vidare på både elit och bredd.

– Det låter fantastiskt. Men jag har själv precis fått veta det här och känner inte till några detaljer. Det är alliansens fråga, säger ordförande Lars-Olof Skoog.

Inom alliansstyrelsen är frågan just nu så känslig att den ledamot som Arbetarbladet pratat med inte vill uttala sig i tidningen med sitt namn.

Törs inte räkna med något

– Ingenting är klart förrän Allmänna Arvsfonden och Skatteverket sagt sitt. Jag är förvånad över att det redan nu kommit ut uppgifter. Självklart är vi glada över att den här kamraten uttryckt viljan att skänka sin kvarlåtenskap till Saik-alliansen. Men innan allting är utrett och klart törs vi inte räkna med någonting.

Styrelseledamoten påpekar också att ingen vet vilket belopp det i slutändan kan komma att handla om. Förmögenheten, som enligt uppgifter till Arbetarbladet värderats till 1,7 miljoner kronor, består delvis av aktier och fonder som stiger och sjunker i värde. Det ska också betalas reavinstskatt på en del av tillgångarna innan pengarna som blir kvar kan delas ut till idrotten.

”Handlar om en stor summa”

– Skriv att det handlar om en stor summa. Det är vad vi kan säga i dag.

När någon dör utan att efterlämna make, barn eller närmare släktingar än kusiner blir Allmänna Arvsfonden automatiskt arvinge. Har den avlidne uttryckt som sin yttersta vilja att arvet ska gå till någon annan avstår Arvsfonden från arvet. Finns det undertecknade och bevittnade papper är hanteringen i Arvsfonden normalt bara en formalitet.

Mer läsning

Annons