Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minus 9,5 miljoner för Göransson Arena: "Det är vi stolta över"

/

Näst bästa resultat de senaste fem åren, bara 9,5 miljoner back.
– Vi har en budget i balans, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena AB.

Annons

Förutom 2012 när Sandvik firade sitt 150-årsjubileum i Göransson Arena och bidrog med 3 miljoner i bokslutets sista rad och det årets resultat slutade på minus 8,5 miljoner kronor, är fjolårets det bästa med sitt minus.

– Vi hade en budget på minus 10,1 miljoner. Vi har slitit för detta, säger Fredrik Granting.

Den totala omsättningen för arenan under 2015 var 78 miljoner kronor. Fredrik Granting hävdar att en arena av den här kalibern och de evenemang som slår väl ut är en kassakossa för kommunen.

Läs här: Ansöker om att arrangera mellon

– I en turistekonomisk mätning vi gjort visar att World Cup i bandy och en konsert i december ger en turistomsättning på 11 miljoner. Pengar spenderade i regionens affärer och hotell av människor som kommit hit, säger han.

Att man gör minusresultat år efter år menar Granting är en underfinansiering från början.

– Nu vill ägarna (Sandvikens Stadshus AB, reds anm) att vi bedriver verksamheten på det här viset. Men visst, det hade sett snyggare ut om det inte var ett minusresultat som täcks med ett koncernbidrag i slutänden, säger han.

I dag har arenan utvecklats till att kunna ta emot en stor variation av evenemang jämfört med för fem år sedan. Geografin, närheten till storstadregionerna runt mälardalen gör att Göransson Arena är efterfrågad.

– 2016 är i princip i box. Någon grej kvar bara. Annars jobbar jag med 2017 och 2018 nu, säger han.

Vad som saknas för att få Sandviken att ytterliggare dra nytta av arenan är enligt Granting övernattningsmöjligheter.

– Vad som saknas förutom det, är människor som operativt sysslar med att sälja in Sandviken. Det tycker jag är något för kommunen att ta tag i, säger han.

Granting hävdar att man missat 6 till 7 kongresser i Göransson Arena från ett eventföretag på grund av hotellbrist. Det är dock inte lite sängar det handlar om, utan minst 350 bäddar.

– Och det här har jag hört från flera andra eventföretag också. Det här är fakta. Det är på det sättet, säger han.

Vilka större evenemang som är aktuella för 2016 vill han återkomma med, men avslöjar att det i december blir en väldigt stor curlingturnering.

Mer läsning

Annons