Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miranda trivs med Torsten från Årsunda

/
  • TÄVLAR. Miranda Günther, 16, från Rättvik utgör ett team med Torsten från Årsunda, en treårig stor pudel. Torstens matte heter Britt Sjöström.
  • TÄVLAR. Miranda Günther, 16, från Rättvik utgör ett team med Torsten från Årsunda, en treårig stor pudel. Torstens matte heter Britt Sjöström.
  • DOMAREN DÖMER. I junior handling är det viktigt att vara följsam och göra det som domarna säger.
  • DOMAREN DÖMER. I junior handling är det viktigt att vara följsam och göra det domarna säger.
  • SIKTAR HÖGT. Lotta Sandell har åkt från Stockholm för att tävla i Högbo. Hennes pudel (den svarta) Rocky är den mest vinnande hunden i år, och Lotta hoppas att han blir utställningens
  • PUBLIK. Sofia Vejdeland, Bianca Rossini, Elias Johansson och Robert Rossini tittar på utställningen. Familjen från Valbo funderar på att skaffa egen hund - vilken ras återstår att se.
  • TORSTEN. Den treåriga stora pudeln från Årsunda är van vid att tävla. Matte Britt Sjöström tar med honom över hela landet.

3 000 jyckar som slåss om domarnas uppmärksamhet.

Högbo bruk är i helgen landets största hundgård.

– Det gäller att göra som domarna säger, berättar Miranda Günther från Rättvik som tävlar med pudeln Torsten i junior handling.

Annons

Den som besöker Högbo bruk i helgen ska inte vara hundrädd. Gästriklands kennelklubb ordnar nämligen sin årliga internationella utställning.

Renrasiga vovvar av alla slag tampas och trängs på det inhägnade området. Gröngräset påminner om ett Hultsfred för hundar. Skillnaden är att jyckarna står pall lågkonjunkturen.

– Det var 3 000 hundar i fjol och lika många år. Det är jätteroligt, säger Patricia Rätsep, ordförande i Gästriklands kennelklubb.

Hundarna gör upp i olika tävlingar - rasen avgör. Snyggast är bäst, och gör man det riktigt bra blir man best in show.

Miranda Günther tävlar i junior handling, för personer mellan tio och 17 år. Hon utgör ett team tillsammans med Torsten, 3 år, från Årsunda. Han är en stor pudel. Tillsammans ska de följa de direktiv som domarna ger. De som gör det bäst vinner. Följsamhet är nyckelordet.

Miranda visar hans tänder, springer i formationer och lyder domarnas minsta vink.

Den här dagen räcker det dock inte ända fram till seger.

– Jag tyckte att vi försökte, förklarar Miranda, som inte är allt för nedslagen.

Mer läsning

Annons