Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Misskött Saik-ekonomi försvagar Sandviken"

Fortsätter Saik att missköta sin ekonomi skadar det både Sandvikens kommuns och arenans varumärke. Det varnar vd:n Fredrik Granting för i det utökade beslutsunderlaget som han delade ut till styrelseledamöterna i tisdags.

Annons

I underlaget beskriver Granting tänkbara konsekvenser av den starka kopplingen mellan Saik bandy, Jernvallen, Göransson Arena och Sandviken:

"Vid fortsatt misskötsel av ekonomin riskerar klubben ekonomisk kollaps och nedflyttning från elitdivisionen. Detta betyder i sin tur mindre attraktivitet i bandyevenemangen i arenan och en försvagning av innehållet i både anläggningens och kommunens varumärken".

Saik bandy ser själva utomhusspel under en viktig del av säsongen som ett ekonomiskt katastrofscenario. Fredrik Granting menar i beslutsunderlaget att huvudförslaget tvärtom är ett sätt att motverka riskerna.

Om Saik får tillgång till is redan i augusti kan klubben anordna tidig träning för andra betalande klubbar, bandy-clinics, cuper och tävlingar. Att utespel i januari-mars skulle minska publikintresset ser han inget stöd för.

Mer läsning

Annons