Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt våldtäkt mot treårig flicka

Den polisutredning som har inletts rörande våldtäkt av en minderårig i Sandviken handlar om en treårig flicka. Barnet ska ha smitit från sin mamma när det lekte i sandlådan på onsdagskvällen och polisen misstänker att flickan lockats följa med till en lägenhet där hon utsatts för övergrepp.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i gårdagens tidning utreder polis och åklagare en misstänkt våldtäkt mot ett minderårigt barn i centrala Sandviken.

Det var vid 18–19-tiden på onsdagskvällen som den treåriga flickan ska ha försvunnit från sandlådan där hon satt och lekte. När mamman senare hittade henne var hon uppriven och förtvivlad.

Polisens teori är att en man förmått treåringen att följa med till en lägenhet där han ska ha förgripit sig på henne.

Exakt vad det var som väckte misstanken att flickan har våldtagits vill polisen inte berätta.

– När barn är små måste vi alltid utgå från det värsta scenariot, säger Jan Friberg, chef för polisens familjevåldsenhet.

Han betonar att våldtäktsbegreppet är brett och inte alltid måste innebära fullbordade samlag. Det finns andra handlingar som ryms inom åtalspunkten.

Flickan har läkarundersökts och även vallats i det berörda området. Men eftersom det handlar om ett så litet barn är det inte helt lätt att lokalisera platsen dit hon tagits.

Att få barnet att berätta vad som har hänt är också svårt på grund av hennes ålder. Det går inte att hålla förhör med henne.

– Det finns gränser för vad man kan utsätta en treåring för, säger Jan Friberg.

Nu avvaktar polisen svaret på prover som har tagits från flickan och som skickats för analys till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

Man fortsätter även samla in iakttagelser från personer i hennes omgivning för att kunna hitta gärningsmannen.

Mer läsning

Annons