Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt våldtäkt på kryssning arrangerad av Sandvikenföretag

På onsdagskvällen greps fyra män misstänkta för grov våldtäkt på en studentkryssning som Sandvikenföretaget Fun Cruise arrangerar, skriver Aftonbladet.

Annons

Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum på en studentkryssning på en Silja Lines-färja och under onsdagen när båten kom tillbaka till Stockholm greps fyra män misstänkta för våldtäkt.

Som arrangör för resan står Sandvikenföretaget Fun Cruises som erbjuder studentkryssningar för personer över 18 år och de beskriver på sin hemsida det som "Ett galet dygn till havs!".

Företagets vd hänvisar Aftonbladet till Silja Lines kommunikationschef Janis Pavuls som bekräftar för tidningen att en tjej har anmält en misstänkt gruppvåldtäkt på en av deras färjor under en studentkryssning.

– Polisen sköter ärendet och eftersom det är en brottsutredning måste jag hänvisa alla frågor om det här till dem. Vi bidrar med det material och den information vi har, säger Janis Pavuls till Aftonbladet.

De fyra männen ska ha blivit utpekade och därefter tagna till förhör.

Företaget arrangerar studentkryssningar för en rad olika städer i Sverige, däribland Gävle, Hofors, Tierp och Sandviken.

Arbetarbladet söker företrädare för Fun Cruises för en kommentar.

Mer läsning

Annons