Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moa har rätt att överklaga

25-åriga trebarnsmamman Moa tvingas att bo hos föräldrarna eftersom hon inte får hjälp från kommunen med en egen bostad.


Nu har Arbetarbladet fått svar i ärendet från socialkontoret.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går har den 25-åriga trebarnsmamman Moa hamnat i en svår situation. Hon kommer från Sandviken, men har under en period bott i en annan kommun tillsammans med en man som misshandlade henne och barnen. Nu bor hon i föräldrahemmet i väntan på ny bostad. Men för att få en sådan måste kommunen gå i garant för henne, eftersom hon har en hyresskuld.

Men kommunen har gett avslag och hänvisar till att det pågår utredningar om Moa i den andra kommunen.

Arbetarbladet har, efter uppvisande av sekretessbrytande intyg, fått svar från Katarina Gröndahl, som är chef för ekonomienheten där Moas ärende har utretts.

– Får man avslag har man rätt att överklaga till länsrätten. Om det finns nya handlingar gör vi en ny bedömning.

Katarina Gröndahl säger att en utredning om barnen som har påbörjats i den andra kommunen inte avslutas bara för att Moa flyttar. Hon kan inte uttala sig om vad en eventuell ny utredning kan ge för resultat, men säger att det underlättar om det finns handlingar som visar att utredningen i den andra kommunen inte längre pågår.

– Vi ska alltid utreda så skyndsamt som möjligt. Det kan uppfattas som oerhört byråkratiskt men var sak måste ha sin tid.

Moa heter egentligen någonting annat.

Mer läsning

Annons