Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördade Madeleine Sandegårds öde tas upp i tv-program

/
  • Bild från området där Madeleine Sandegårds kropp hittades. Detta är från 2007 när rätten åkte ut till platsen i samband med rättegången.

För nio år sedan mördades Sandvikenbon Madeleine Sandegård och 2008 dömdes en då 26-årig man till livstid för mordet. På onsdagskvällen träffar tv-programmet kriminalteknikern som hittade kroppen och planterat ett träd till hennes minne.

Annons

Våren 2006 försvann Sandvikenbon Madeleine Sandegård och hittades nästan ett år senare död och nedgrävd i skogen. Två män dömdes till livstid respektive tio års fängelse för mord och medhjälp till mord.

Bland annat ska de ha huggit Madeleine Sandegård i huvudet med en yxa innan de tryckt ner henne i ett sankområde.

Det har gått nio år sedan mordet och under onsdagskvällen uppmärksammar tv-programmet Efterlyst det hela när de träffar kriminalteknikern Sven-Olof Sandqvist som var med och löste hela fallet.

Han och hans kollegor ska ha blivit så berörda av Madeleine Sandegårds öde att de ute i skogen planterade en silvergran till hennes minne.

– Jag får gråt i halsen när jag ska säga det där, att vi gjorde något för henne, säger kriminalteknikern Sven-Olof Sandqvist i programmet.

Du kan se programmet på kanal 8 klockan 21.00.

LÄS OCKSÅ:

Dömd mördare: "Jag är inte psykiskt sjuk"

17 mord de senaste 35 åren

Mördarens skuldberg växer

Mer läsning

Annons