Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik när omsorgen visar upp sig i arenan

/
  • Navet som är en daglig verksamhet för personer med en psykisk funktionsnedsättning var en av de med en egen monter på omsorgsmässan i Sandviken. Elisabeth Björnfot och Pontus Söderlund är två av dem som brukar vara med i verksamhetens konsthantverksarbete.

I två dagar visar Sandvikens kommun upp sin omsorgsverksamhet för allmänheten. Men mässan är också till för att personalen ska kunna dela kunskaper med varandra.

Annons

400 000 kronor har kommunens omsorgsförvaltning fått av Stiftelsen Albert och Anna Göranssons minne. Pengarna används för en tvådagarsmässa i Göransson Arena.

– Personalen är värd att satsa på och det här är ett sätt att utvecklas på genom att de får träffa varandra och lära sig. Det är ett sätt att sprida kunskap och inspireras, säger Mona Asp som är verksamhetsansvarig på stiftelsen.

Albert och Anna har också själva en monter där de berättar om de öppna verksamheter som stiftelsen driver som ett komplement till kommunens omsorg.

För kommunen är allmänheten lika mycket i fokus som personalen.

– Det här är ett sätt att visa upp oss och våra verksamheter. Alla är välkomna hit med sina frågor om boenden, hur vi fattar beslut och hur verksamheterna ser ut, säger socialchefen Karin Jonsson som var med och invigde mässan vid lunchtid på måndagen.

Strax därefter körde gruppen "Efter lunch kören" i gång sin spelning. Bandet hör hemma på Navet som är en daglig verksamhet för psykiskt funktionsnedsatta.

Mer läsning

Annons