Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikälskare som startar eget

/

Musikälskarna Andreas och Mats är vana att åka långt för att gå på konsert. Nu startar de eget eventföretag för att själva ordna konserter i Göransson Arena.
– Det kändes som rätt läge att slå till, säger de.

Annons

Andreas Carlsson och Mats Rosqvist, som båda har Sandvik som arbetsgivare, är exempel på Sandvikenbor som redan nu ser nya möjligheter öppna sig genom de miljardinvesteringar som görs inom upplevelsenäringen.

Tillsammans har de bildat handelsbolaget Matea Event för att anordna konserter i Göransson Arena.

– Ett spännande koncept, säger de om arenabygget.

Som musikälskare är Andreas och Mats vana vid att resa långt för att kunna lyssna på riktigt bra band inom hårdrockgengren. De har länge funderat på att själva bli arrangörer på hemmaplan.

När Göranssonska Arenan började byggas bestämde de sig för att slå till.

– Ett perfekt ställe att ha konserter på med så stor golvyta att man slipper ha folk sittande på läktaren. Dessutom med flexibla utrymmen för serveringar.

Att få stockholmare att åka till Sandviken för att gå på konserter är inget märkvärdigare än att Sandvikenbor i dag åker till Stockholm för att lyssna på bra band, menar de.

De blivande konsertarrangörerna har redan bokat in sig i arenan sista helgen i oktober och börjat fundera över val av artister.

– Förhoppningsvis kan det bli ett återkommande arrangemang, säger de.

Mer läsning

Annons