Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mys i stallet på julaftons morgon

/
  • VINTERVIT TUR PÅ HÄST. Vid Högbo ridklubb bjuder traditionen på mys i stallet och uteritt på julaftonsmorgonen. I år blev det en stämningsfull tur i den vintervita skogen.
  • I SAKTA LUNK. I lugn takt tågar ridskolehästarna ut från manegen för en tur i skogen. Julafton kan inte få en bättre start, enligt tjejerna vid Högbo ridklubb.
  • JULSTÄMNING PÅ HÄSTRYGGEN. Denise Grabbe är en av ridskoleeleverna på Högbo ridklubb som mer än gärna är i stallet och jobbar på julaftonsmorgonen. Belöningen är sedan en uteritt runt hagarna.
  • HÄSTTUR I SKOGEN. Ridskolehästarna tågar snällt runt hagarna på julaftonsmorgonen.

På Högbo ridklubb inleddes julafton med utfordring, mockning och uteritt.
– Underbart, säger Denise Grabbe på hästen Bertil som brukar bege sig till stallet på julaftons morgon.

Annons

Det är full aktivitet vid Högbo ridklubb när Arbetarbladet kommer dit vid elvatiden på förmiddagen. Här bjuder traditionen på mys med hästarna, gröt och skinkmacka.

– Man får vara med ända sedan morgonen och pyssla genom att utfodra och mocka, säger Sofie Engström som är med och arrangerar programmet för ridskoleeleverna.

Efter omvårdnaden av hästarna väntar belöningen - en uteritt. I år blev det en riktigt vintervit sådan. Denise Grabbe är en av de tjejer som brukar vara med.

– Det är bra att göra något man gillar, då blir det en bra dag, säge hon och får medhåll av Sofie Engström som själv varit med och ridit ut på julafton när hon var yngre.

– Det är mysigt att umgås med hästarna på morgonen och få en bra start på julafton.

Det är i fridfull lunk Denise Grabbe på ridskolehästen Bertil och de andra tjejer tågar iväg runt hagarna. Alla ser sedan förnöjsamma och harmoniska ut när de kommer tillbaka.

– Det är svårt att förklara varför, men det är jättekul att rida. Det här med hästar, jag bara älskar det. Och när man är här så träffar man alltid en massa kompisar, säger Denise om varför stallet lockar.

Mer läsning

Annons