Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Några röster från Sandvik

Annons

l ”Nedgången har inte märkts så mycket i vår produktion utan det är först nu som botten har gått ur. Vi har haft ordrar som rullat på och en del övertidsuttag. En del har nog inte förstått att de faktiskt måste sluta”.

l ”Många tycker att det är jobbigt att gå ut offentligt med att de har förlorat jobbet. Det känns lite pinsamt, de vill skydda familjen och att barnens kompisar inte ska få veta. Andra är rädda för att inte bli återanställda om de varit öppet kritiska mot Sandvik”.

l ”Jag var bland de första att få reda på domen. Kl 08 i morse fick jag beskedet att företaget ville ha mig kvar! Känns riktigt skönt nu. Öl på Tonys i kväll. Alla är välkomna! En del kanske för gravöl, men huvudsaken är att vi håller ihop så gott det går. Inte så lätt alla gånger att vara den som blir kvar heller. Men just nu känns det skönt, riktigt skönt! Håller tummarna för er andra”.

l ”Jag fick behålla mitt jobb. Jag känner däremot ingen glädje över det eftersom hälften av mina arbetskamrater på linjen fick gå hem i dag. En svart dag i Sandviks och Sandvikens historia. Troligen kommer det att kännas bättre om några veckor men i dag är bara en svart och jävligt tung dag...”

l ”Många är jävligt knäckta. De har jobbat i sju–åtta år och varit säkra på att de skulle få vara kvar. Nu får de veta att Sandvik gör sig av med dem”.

l ”Det har varit jobbigt att förhandlingarna dragit ut på tiden så det är nästan bättre att äntligen få ett besked. Man får se det litegrann som en möjlighet men visst är det jobbigt”.

l ”Jag är också en av dom som får lämna mitt arbete trots att jag har ”tillräckligt” med tid i företaget, dessutom med god kompetens. Hur tänkte ni där Sandvik?”

Mer läsning

Annons