Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namnet Jernvallen kommer att leva kvar

Det är varumärket Jernvallen Arena som namnändras till Göransson Arena.


Den fysiska platsen Jernvallen ska även i fortsättningen heta Jernvallen.


Efter att den frågan nu blivit utklarad avstår kommunens namnberedning från att ta upp ärendet.

Annons

Efter Jernvallen Drift AB:s senaste styrelsemöte har det rått viss förvirring om vad det egentligen är som ska heta Jernvallen respektive Göransson Arena i framtiden.

Underlaget för det beslut som togs är rubricerat ”vad ska arenaområdet heta?” med beslutsformuleringen ”Jernvallen Drift AB föreslår kommunstyrelsen att ändra namn på Arena Jernvallen till Göransson Arena”.

Eftersom beslut om en namnändring av en gata eller ett område ska tas av kommunens namnberedning och ingen annan, har det blivit en intern diskussion om vad Jernvallenbolaget egentligen fattat beslut om.

Men i protokollet som justerades i går tydliggörs det att det är varumärket som ändras.

– Det blev en lite olycklig formulering i beslutsunderlaget. Men beslutet om namnändring handlar bara om varumärket. Den fysiska platsen ska även i fortsättningen heta Jernvallen. Det är jätteviktigt att hålla liv i den traditionen, säger Maya Olsson, vd för Jernvallen Drift AB (under namnändring till Göransson Arena AB).

Enligt Maya Olsson är det på entréskyltning, infartsskyltning, hemsida och i samlad marknadsföring som samlingsnamnet Göransson Arena ska användas för området. Att använda två olika namn är inte möjligt i sådana sammanhang, menar hon.

– Däremot kommer namnet Jernvallen att leva kvar som både begrepp och namn på idrottsanläggningar inom området. Sandvikens IF möter Skiljebo på Jernvallen, Alba möter GGIK på Jernvallen och Saik spelar sina utomhusmatcher på Jernvallen.

Efter att ha fått klarhet i ärendet konstaterade Robert Brook, namnberedningens sekreterare, i går att det inte finns anledning att ta upp frågan om namnändring.

– Bolaget bestämmer naturligtvis vad de vill om sitt eget varumärke på samma sätt som de som bor efter en viss gata kan komma överens om att själva kalla den för Ygatan i stället för Xgatan.

– Jag är medveten om att användningen av varumärket på sikt kan komma slå ut det som står på kartan i folks medvetande. Men det är tidens gång och inte mycket man kan påverka lika lite som det går att hålla tillbaka svengelskan.

Mer läsning

Annons