Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till överklagan om omstridd lagerlokal

Nu ser det ut som att åtminstone en av lagerlokalerna vid Bernö trädgårdscentrum får stå kvar. Länsstyrelsen har gett avslag på grannarnas överklagan. Men än är sista ordet inte sagt i historien.

Annons

Arbetarbladet har flera gånger skrivit om den utdragna process som inleddes efter det att kommunen för snabbt okejade ett bygge av två förråd vid Bernö trädgårdscentrum. Eftersom grannar till fastigheten sedan motsatte sig byggnationen, blev förråden – som alltså godkänts av kommunen – helt plötsligt svartbyggen.

Lagerlokalerna byggdes på så kallad prickmark, områden som i normala fall inte får bebyggas. Initialt gav grannarna klartecken, men ändrade sig och fick igenom protesten eftersom kommunen inte hade hanterat ärendet korrekt. Till slut kunde en ny detaljplan antas, som gjorde att en av lagerlokalerna kunde räddas. Det är överklagan mot den detaljplanen som länsstyrelsen nu har sagt nej till. Den andra byggnadens öde är fortfarande oklart. Måste den rivas eller flyttas, och står kommunen då för kostnaden?

Enligt Lennart Holmgren vid Bernö trädgårdscentrum ska ett möte hållas inom kort där detta ska diskuteras.

Mer läsning

Annons