Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu äger Sandvikenborna Göransson Arena

/

Nu är Göransson Arena rent formellt i Sandvikenbornas ägo. I morse lämnades den över till kommunalrådet Peter Kärnström (S).

Annons

Det var vid en ceremoni på stadshuset på fredagsmorgonen som kommunalrådet fick ta emot tre aktiebrev, ett varsitt från de Göranssonska stiftelserna. Gåvan är värd över 200 miljoner kronor.

På lördagskvällen, i samband med invigningen, väntar ytterligare någon form av överlämnande. Om det blir en nyckel, eller någon annan symbol, återstår att se. Det är fortfarande hemligt.

– Var någon annanstans i Sverige kan det här ske? Historien upprepar sig, det är en mansålder sedan vi fick Jernvallen och nu får vi arenan. Jag hoppas att det här blir Sandvikenbornas vardagsrum och finrum, säger Peter Kärnström.

Henning Eneström, talesman för Göranssonstiftelserna, har följande tankar kring överlämnandet:

– Det har varit oerhört trevligt. Det har varit en ganska lång och tuff resa men det har blivit mycket bättre än jag hade kunnat tänka mig.

Vid en träff i arenan senare på eftermiddagen pratades det om byggnaden i termer som ”ett landmärke i regionen” som man hoppas ska bli ”Sveriges största ungdomsgård”.

– Att gå in här i dag, det är svårt att hålla tillbaka tårarna, säger Henning Eneström.

 

Mer läsning

Annons