Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu återuppstår Sandvikenklassikern Bambam

/

I tjugo år marinerade Bengt Eriksson Bambam, nu tar dottern Linn tillsammans med väninnan Moa Liljedahl över receptet och Sandvikenbor kan återigen grilla det populära köttet.
– Vi testar över sista april, går det bra fortsätter vi över sommaren, säger Linn.

Annons

Läs även: Närproducerade jätteräkor?

Då Bengt Eriksson hade sin mataffär i Västanbyn och fick stänga på grund av dålig omsättning, stoppades även försäljningen av den i Sandviken kända grillbiten Bambam. Nu återuppstår den marinerade biten igen.

Barndomskompisarna Linn Eriksson och Moa Liljedahl återtog kontakten då Moa flyttade hem igen efter att ha varit borta från hemstaden i tolv år.

När de återtog vänskapen kom de in på att de kanske skulle testa sälja Bambam igen.

Läs även: Grillmästare på Bessemerfesten

Linns berättar att pappa Bengt med kollegor började med den specialmarinerade köttbiten när de jobbade i butik tillsammans. Det är tjugo år sedan.

– Bambam är känt i Sandviken och är väldigt populärt. När pappa öppnade egen butik fortsatte han utveckla marinaden och det såldes i stora mängder under grilltider, nu är det andra som gör Bambam, men originalreceptet finns hos oss, säger Linn Eriksson.

Vad som är så speciellt med köttbiten vill de inte avslöja.

– Vi tänker inte berätta det hemliga receptet, säger Moa Liljedahl.

– Men det är mört och har sting och det kommer från "lillskinkan", avslöjar Linn Eriksson ändå.

Försäljningen kommer att ske via Hedåsen strandkrog.

Läs även: Storsjön från ovan

Mer läsning

Annons