Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu granskas anmälda skolan

Skolinspektionen ska granska den skola i Sandviken där en grupp föräldrar slagit larm om lärare som sliter i eleverna, kastar saker på dem och skriker grovheter.

Annons

Myndigheten kräver att skolan yttrar sig över det som skett.

I förra veckan berättade Arbetarbladet att en grupp föräldrar anmält en skola i Sandvikens kommun till Skolinspektionen.

Föräldrarna menar att skolmiljön är otrygg, att det förekommer kränkande behandling utan att skolans personal ingriper samt att kränkningar från lärare är vanligt.

Det handlar bland annat om att två lärare på mellanstadiet skriker och svär åt eleverna, förbjuder dem att gå på toaletten, drar och sliter i kläder och kastar saker på dem.

Nu kräver Skolinspektionen att Sandvikens kommun yttrar sig över uppgifterna samt redovisar vilka åtgärder som eventuellt har vidtagits eller kommer att vidtas. Senast 10 mars ska svaret ha kommit in till myndigheten.

– För att bemöta anmälan har det startats en utredning. Under tiden arbetar de berörda lärarna kvar i klassrummen, berättar grundskolechefen Lars Walter.

– Det pågår också ett arbete i de här klasserna. Det påbörjades redan innan föräldrarna gjorde sin anmälan, tillägger han.

Johanna Hejdenberg

Mer läsning

Annons