Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hoppar han avoch köper sig fri

– Jag har betalat åtskilliga tusenlappar för att lägga av, säger 40-åringen, som nu berättar varför han har lämnat Original Gangsters.

Annons

När Arbetarbladet pratar med 40-åringen sitter han och matar minstingen vid köksbordet hemma i villan. Han är öppen och svarar utan omsvep på frågorna.

– Jag har ett åtagande, en ungdom som är placerad här. Det är för hans skull jag lägger av. Om jag tar hand om honom kan jag inte vara med i ett kriminellt gäng, säger han och fortsätter:

– Det går så bra för honom nu. Där är därför.

Men det har kostat att köpa sig fri. Hur mycket vill han inte säga, bara att det handlar om åtskilliga tusenlappar som han gett till Original Gangsters.

– Men vi är fortfarande goda vänner, betonar han.

Det var i augusti förra året som han blev medlem, endast ett drygt halvår efter att han lämnat det kriminella Outlaws MC, där han var president under något år. I november utsågs han till president för klubbarna i Gävle och Stockholm. Det var Dano Acar som tyckte att han hade varit med i gamet länge och förtjänade en plats.

Under september behövde en råndömd 18-åring ha en familj att flytta till när han lämnade det slutna vårdhemmet och eftersom 40-åringen tidigare haft kontakt med pojken ansökte han om att få bli familjehem och så blev det.

Han säger själv att pojkens placering var avgörande för att han på allvar började försöka få lämna få lämna OG.

– Det tar lång tid. Det reder man inte ut på en gång, säger han som förklaring till varför han inte lämnat OG förrän nu.

– Jag har valt att stoppa min kriminella bana här, fortsätter han.

– Det vill jag inte gå in på, svarar han.

Han ser på både Original Gangsters och det gamla gänget Outlaws på ett annat sätt än till exempel polisen och motiverar det med att alla medlemmar inte är kriminella.

– Jag är det inte. Jag är inte dömd för något brott sedan det grova vapenbrottet 2000, säger han.

– Ja, det vet jag och det är smällar man får ta för att man är med. Det viktigaste är att familj, släkt och vänner vet vem jag är. Jag bryr mig inte om vad andra tycker.

Det är nu andra gången han lämnar en kriminell organisation. När han gick ur Outlaws var det av helt andra orsaker.

– Jag hade ingen uppbackning alls från de andra Outlaws-klubbarna i Sverige. Jag hade inget stöd när det där blev konflikt med Solidos. Jag fick stå där alldeles själv. Varför ska jag vara med i ett gäng som inte ger mig något tillbaka?

Han meddelade att han gick ur och säger att han inte betalade ett öre för det.

– Det var jag som hade byggt upp Outlaws här och då kunde lämna dem som jag ville, säger han.

Mer läsning

Annons