Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer deras kläder till användning för andra

/
  • Lämnar. Två av de som i går lämnade in saker till helgens klädbytardagar på restaurang Bolaget i Sandviken var Veronica och Ida Johansson.  ”Det känns jättebra att sakerna från garderoben kan komma till nytta för någon annan”, sa Veronica.

I helgen är det stora klädbytardagarna på restaurang Bolaget i Sandviken. Kläder, skor, leksaker och barnvagnar, inlämnade av hundra personer, hör till det som går att fynda.

Annons

– Här ska barnfamiljer och andra kunna hitta bra saker billigt, säger initiativtagaren Pasi Solarinne.

Det rådde full aktivitet på Bolaget redan i går kväll.

Runt hundra personer lämnade in tre flyttkartonger vardera med barn- och vuxenkläder och olika prylar och packade upp dem i prydliga högar på bord runt om i lokalen inför lördagens och söndagens försäljning.

”Nytta för andra”

Veronica Johansson var där tillsammans med dottern Ida.

– Det känns jättebra att sakerna från garderoben kan komma till nytta för någon annan, sa hon.

Det är Pasi Solarinne, som driver loppisen i Örta, som för tredje året i rad anordnar klädbytardagarna, som är bland de största i Gävleborg.

– Både för plånboken och miljön är det bra att knappt burna kläder kan cirkulera bland barnfamiljerna, säger han.

Själv tar han en liten avgift av inlämnarna för administrationen av försäljningen och hyran av lokalen, men ingen procent på det sålda, som många andra anordnare av klädbytardagar gör.

– Syftet är inte att tjäna pengar, utan att folk ska kunna ha råd att handla.

Det som inte blir sålt under lördagen och söndagen får inlämnarna välja om de vill ta hem eller skänka till Returen, ett samarbete mellan barnmorskorna i Björksätra och Röda korset.

Mer läsning

Annons