Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ses hastigheterna över i Kungsgården

/

Höga hastigheter förbi en förskola i Kungsgården har varit ett problem som föräldrar har lyft. Nu ser kommunen över hastigheterna.

Annons

Det har varit problem länge utanför den dolda förskolan Fille i Kungsgården. Förskolan är en tillfällig filial eftersom behovet av barnomsorg är så stort på orten. Ända sedan förskolan öppnade har föräldrar velat ha en tydlig skylt som visar att det ligger en förskola i det annars vanliga hyreshuset.

Föräldrar har också velat se över hastigheten på vägen och förutom tydlig skyltning efterfrågat någon form av trafikhinder. Men trots dialog med både kommunen och trafikverket i ett års tid har ingenting hänt.

Nu görs en översyn av hastigheterna i hela kommunen. I Sandvikens tätort är arbetet redan slutfört och nu söker kommunen dialog med ortsbefolkningen i Kungsgården, Gästrike-Hammarby, Storvik, Åshammar, Järbo, Jäderfors, Årsunda och Österfärnebo.

"30, 40 och 60 kilometer i timmen kommer bli vanligare i tätbebyggda områden i hela Sandvikens kommun", skriver samhällsbyggnadsnämnden.

Fram till den 24 juni går det att lämna in synpunkter till kommunen och även under det dialogmöte som kommer att hållas den dagen.

– Förhoppningen är att miljöer där barn och personer med rörelsehinder vistas eller passerar ska bli tryggare, säger stadsarkitekten Helena Tallius Myhrman.

Mer läsning

Annons