Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska skolornas kostnader ses över

Efter Arbetarbladets artikel ska Sandvikens kommun se över skolornas avgifter för att hyra lokaler.
Men det är inte säkert att friskolan Prosperitas i Järbo får sänkt hyra – det kan i stället bli så att övriga får betala mer.

Annons

I går berättade Arbetarbladet att Prosperitas får betala sex gånger så mycket för att hyra jympasalen på Gullhedsskolan i Järbo av kunskapsförvaltningen än vad det kostar kommunens andra friskolor att hyra Jernvallen av kultur- och fritidsförvaltningen.

Efter gårdagens artikel

Efter att ha läst artikeln har kultur- och fritidsnämndens ordförande Ulf Gillström, S, tagit initiativ till ett möte med företrädare för både kunskapsförvaltningen, tekniska kontoret och kultur- och fritid, samt kommunchefen Ann-Catrin Sundelius ,för att diskutera prissättningen.

– Det är inte rätt att olika skolor ska betala olika mycket, säger han.

Medan kultur- och fritidsförvaltningens taxor – alla skolor räknas som ungdomsföreningar – är fastställda av kommunfullmäktige har kunskapsförvaltningen själv räknat ut hur mycket det bör kosta för Prosperitas baserat på egna kostnader.

– Jag är av den åsikten att det vore bäst om tekniska kontoret och inga andra skötte all uthyrning åt skolor, säger Ulf Gillström.

När mötet ska hållas är ännu inte bestämt.

Mer läsning

Annons