Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny anmälan mot Murgårdsskolans borttagna specialgrupper

Annons

Två veckor före skolstarten har det fortfarande inte blivit någon lösning för eleverna som tidigare gått i de små specialgrupperna på Murgårdsskolan.

Skolinspektionen ska nu titta på hur Sandvikens kommun hanterat frågan efter två anmälningar från föräldrar.

Ett 30-tal elever med särskilda behov, många av dem med diagnoser, har gjort anmärkningsvärda framsteg sedan de fått gå i de tre särskilda undervisningsgrupper som skapats för barn som behöver extra trygghet för att över huvud taget komma till skolan på mornarna.

Det av föräldrarna hyllade arbetssättet försvinner nu när kommunen på grund av sparkrav väljer att lägga ned de tre grupperna.

Några andra besked än att eleverna ska ut i vanliga klasser har inte getts inför skolstarten om två veckor. Lärarna som jobbat med smågrupperna är redan flyttade till andra skolorna och den mjuka övergången som familjerna fått löfte om verkar det inte bli någonting av.

En av föräldrarna har nu gjort en anmälan till Skolinspektionen om hur eleverna behandlats. Sedan tidigare finns det ytterligare en anmälan om kommunens agerande mot eleverna i smågrupperna som utreds hos Skolinspektionen.

Mer läsning

Annons