Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny grupp ska utreda försvinnande

/

"Kjelle Blues" försvinnande är fortfarande ett mysterium. Nu intensifierar polisen sökandet och avsätter fyra utredare på heltid som systematiskt ska gå igenom den stora mängden tips som kommit in. – Vi vill gå till botten med det här, säger Torbjörn Säfström på polisens rotel för grova brott.

Annons

Det är nu tre månader sedan Sandvikenmusikern Kjell-Ove "Kjelle Blues" Andersson senast sågs i livet vid sin bostad på Hedåsen i Sandviken. Nu trappar polisen upp arbetet med att ta reda på vad som hänt 44-åringen.

– Vi har inga misstankar om brott utan arbetar fortfarande utifrån ett försvinnande, säger Torbjörn Säfström på grova brott som leder den grupp på fyra utredare i Gävle och Sandviken som tagit över det förbryllande försvinnandet.

När "Kjelle Blues" anmäldes försvunnen efter midsommarhelgen var det som brukligt närpolisen i Sandviken som fick det på sitt bord. I ett tidigt skede gick man ut med namn och bild och efterlyste honom. Sandvikens närpolischef Rolf Sundqvist säger att de kört fallet i botten och kommer nu inte själva vidare. De har inte fått några konkreta tips så det har inte funnits möjlighet att leta på någon utpekad plats. De har dessutom fått tips som spretar åt så många olika håll att inget framstått som mer troligt än något annat.

Därför har det flyttats över till enheten för grova brott för en mer systematisk genomgång med poliser som kan arbeta med fallet på heltid så länge det krävs.

Försvinnandet har engagerat många människor, då "Kjelle Blues" är känd bland Sandvikenborna. Det finns till och med en grupp på nätsajten Facebook som samlar in uppgifter om honom. Därför har också polisen fått ta emot en mängd tips under de här månaderna. Men inget av tipsen har ännu lett till någon förklaring.

Många tips både till polisen och Arbetarbladet har gjort gällande att "Kjelle Blues" setts i livet. Men några sådana uppgifter har polisens inte fått bekräftade. Familjen tror inte att han håller sig undan frivilligt eftersom han tidigare inte låtit bli att ha kontakt med sina barn.

– Utredarna ska gå igenom alla tips och målet är att höra alla personer igen. Genom att bearbeta tipsen försöker vi gå tillbaka till ursprungskällan för att få så tillförlitliga uppgifter som möjligt. På det här sättet hoppas vi få veta vad som hänt, säger Torbjörn Säfström.

Mer läsning

Annons