Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kulturfestival i Sandviken hyllar det fria ordet – Petter ett av dragplåstren

/
  • Petters föreläsning heter
  • Fanny Mae & The Dynamite Believers på rockabillyös på Sandvikens nya kulturfestival.

Fri. Så heter Sandvikens nya kulturfestival som ordnas av Kulturcentrum 11-13 februari.
Petter, Kite, Fanny Mae and the Dynamite Believers, Emil Jensen, Tove Folkesson och ung filmkonst i Gävleborg är en del av innehållet

Annons

Ladda ner Arbetarbladets nya app till Iphone eller Android för lokala nyheter direkt i din smarta telefon.

Den nya kulturfestivalen ska hylla det fria ordet och den fria konsten. Kulturcentrum bjuder på ett brett program av musik, teater, film skapande, berättande, samtal och upplevelser i olika former.

– Med Fri vill vi lyfta alla former av kultur, konst och berättande och tanken är att under dessa dagar presentera ett komprimerat utdrag av den bredd som Kulturcentrum alltid erbjuder – både vad det gäller program och artister, säger producenten Pernilla Willman.

Förhoppningen är att det ska finnas något för de allra flesta.

Festivalen inleds på torsdagskvällen med en föreläsning av Petter och därefter bjuder Fanny Mae & The Dynamite Believers på rockabillyös.

Fredagens program startar med ett lunchsamtal kring frågor om den offentliga konsten med Sanna Wikström som samtalsledare.

Kvällen vigs åt Klubb K som gästas av uppmärksammade synthgruppen Kite och elektronikaduon [krig].

På lördagen ges bland annat två versioner av teaterföreställningen Berättelsen om Narnia – Häxan och lejonet, där de yngsta får göra ett besök i sagolandet och den äldre publiken kan ta del av den långa originalversionen.

Bläck – författarescen gästas av Tove Folkesson och Patrik Lundberg som samtalar kring sina författarskap.

I Artist talk kan besökarna möta länets unga filmare och under eftermiddagen visas deras filmer.

I Konsthallen pågår under festivalen Teckningsbiennalen och i Tillgången visas utställningen Vicky, Jackie, Wendy – serietidningar för och om tjejer genom tiderna.

Avslutningen blir en kväll i kulturens, mänsklighetens och yttrandefrihetens tecken med artisten och poeten Emil Jensens föreställning "Om du inte står för något så faller du för allt". Inleder gör Sandvikenbördiga Isabelle Kågströms musikalfilm "Ta Ton - eller fortsätt spela död", denna kväll med filmmusiken framförd av liveorkester.

Läs också: Premiär för Klubb K på Kulturcentrum

Läs också: Sandvikentjejer arrangerar kulturfestival med fokus på barnkonventionen

Mer läsning

Annons