Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny politisk organisation ska utredas i Sandviken

Annons

Den politiska organisationen i Sandviken kan komma att förändras efter kommunvalet nästa höst. Kommunstyrelsen väntas i nästa vecka tillsätta en särskild ledningsgrupp för att arbeta med frågan.

Samtliga tre oppositionsgrupper har tryckt på och krävt en ny nämndorganisation i samband med att det diskuterats nedskärningar i kommunstyrelse och fullmäktige.

Oppositionspartierna är i princip överens om att slå ihop de tre socialnämnderna med tillhörande förvaltningar till en enda.

Detta för att få till ett bättre samarbete mellan olika verksamheter och samtidigt sänka kostnaderna för politik, chefer och administration.

Förslaget stöds delvis av fackorganisationen Kommunal, som länge efterlyst ett utökat samarbete mellan äldreomsorgen och handikappomsorgen.

Oppositionspartierna är även inne på att slå ihop kultur- och fritidsnämnden och tillväxten. Eventuellt i en stornämnd där även bygg- och miljöfrågor kan komma ingå.

Socialdemokraterna och Centern går nu med på att utreda frågan för att kommunen ska kunna ha klart med en ny politisk organisation till 1 januari 2011

Mer läsning

Annons