Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya direktören vill höras på rätt dialekt

/
  • Ann-Katrin Sundelius.
  • ”En spännande utmaning. Och jag lovar, det är inte bara en floskel”, sade Ann-Katrin Sundelius sedan hon i går installerat sig i Stadshuset som Sandvikens andra kommundirektör genom tiderna.

Sandvikens nya kommundirektör togs på torsdagen emot med blommor på bordet och många telefonsamtal med lyckönskningar.

– Jag känner mig verkligen välkommen, sade Ann-Katrin Sundelius första dagen på jobbet.

Annons

Eftersom institutionen Svante W Nordh varit kommundirektör i Sandviken lika länge som befattningen funnits, var det något av en historisk dag när han på torsdagen skulle ersättas.

Men Ann-Katrin Sundelius ville gärna tona ned sin egen betydelse när hon tog det välstädade rummet i Stadshusets femte våning i besittning.

– Jag har från flera håll fått frågan vad det blir för skillnad med en ny kommundirektör. Men jag utgår från att det inte blir någon större skillnad. Precis som Svante är jag en tjänsteman som verkställer det som politikerna beslutar. Själv ser jag mig som en lagspelare.

Redan första dagen på jobbet hade Ann-Katrin Sundelius fullt upp med att svara i telefonen. Företrädaren Nordh var en av de första som hörde av sig på förmiddagen för att lyckönska.

– Annars har det mest varit samtal av typen "välkommen till jobbet" från gamla bekanta och anställda, berättade den tidigare biblioteksvikarien som lämnade Sandviken 1977 för studier och som nu alltså återvänt som kommunens högsta chef.

Att lära känna de andra cheferna och höra deras förväntningar är hennes första yrkesmässiga mål.

På den privata sidan har Ann-Katrin Sundelius ambitionen att snabbt ta tillbaka det Sandvikenmål som hon tappat under åren i Dalarna.

Mer läsning

Annons