Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Sandvikchefen vill värva fler kvinnliga chefer

/
  • ”Vi måste erbjuda lika möjligheter för alla”, säger Anna Vikström Persson, Sandviks nya personalchef, som vill öka mångfalden på alla plan i koncernen.

Hon är en energisk ledare som tror att ett plus ett kan bli tre.

– Ensam är inte stark. Det är laget, vad vi åstadkommer tillsammans, som avgör, säger Anna Vikström Persson, 41 år, Sandviks nya personalchef.

Annons

I flera år var hon parhäst med Olof Faxander i ledningen för SSAB. Men trots det hade hon inte väntat sig att Faxander skulle värva henne när han tog över vd-jobbet på Sandvik.

– Jag hade andra planer, säger hon och berättar att hon tvekade i några dagar och nätter innan hon sa ja.

Viktigt med kommunikation

Hon tillträdde 1 mars och har hittills vistats mest i Sandviken, träffat ledningarna för affärsområdena och fackliga företrädare, läst in sig på Sandviks historia och börjat lära sig kulturen och Sandvikandan.

Vad är ditt uppdrag?

– Det handlar om att säkra bra ledarskap, utveckla specialistkompetenser och jobba fokuserat med ersättarplanering. Vi står inför stora pensionsavgångar, åtminstone i Sverige och övriga Västeuropa.

Hur är du själv som ledare?

– Jag brukar generera mycket energi. Jag försöker dela med mig information och lyssna på mina medarbetare. Det är viktigt att hela tiden ha kommunikation och dialog.

Ensam kvinna

Anna Vikström Persson är i dag enda kvinnan i Sandviks koncernledning. Ett av hennes mål är att öka andelen kvinnliga chefer på alla nivåer och både i Sverige och utomlands.

I dag är cirka 13 procent av cheferna kvinnor.

– På min tidigare arbetsplats satte vi som första mål att vi skulle återspegla andelen kvinnliga medarbetare i andelen kvinnliga chefer. Det är en bra början.

22 procent av Sandviks medarbetare i Sverige är kvinnor och i hela världen är andelen 18 procent. Dit vill Anna Vikström Persson nå också när det gäller andelen chefer.

Lika möjligheter

Anna Vikström Persson vill öka ”mångfalden” på alla nivåer i koncernen. Men det handlar inte bara om fler kvinnliga chefer.

– Vi måste erbjuda lika möjligheter för alla, också för dem som har annan kulturell bakgrund än den svenska och vi måste öka åldersspridningen, säger hon.

Hon vill lyfta fram ”det goda ledarskapet”:

– Har man en bra chef som inspirerar, ger energi och får en att utvecklas så gör man ett mycket bättre jobb. Om du har kul på jobbet gör du också ett bättre jobb och då ökar produktiviteten, säger Anna Vikström Persson.

Mer läsning

Annons